Anbefalinger

16. september 2009.

Hej Anja.

Dimitris og jeg takker for ophold og ridning hos dig i august/september 2009. Det har været en skøn måned og det er utroligt, hvad du har fået ud af hest og ikke mindst rytter i den måned der er gået. En skøn hyggelig og afslappet atmosfære Smiley, der blinker Humørikon.

Du har ikke alene styr på de unge dyr, du forstår også ejers behov.

Jeg kan til enhver tid give dig mine bedste anbefalinger.

Hilsen Birgit og Dimitris.

5. april 2005.

Jeg har i starten af 2005 haft en unghest i tilridning hos Anja med efterfølgende salg for øje. Jeg vil blot sige mange tak for det gode arbejde du har lavet. Hesten har stået under betryggende forhold, og har været på fold i mange timer hver dag. Selve tilridningen er udført på hestens præmisser, og alt er gået uden nogen som helst problemer. Endvidere har du stået for det efterfølgende salg af hesten, og jeg kan kun takke dig for alt det arbejde, som du har udført. Du arbejder helt igennem professionelt og der er ingen tvivl om, at du også skal ride mine fremtidige ungheste til.

kærlig hilsen Lene Lund

De varmeste anbefalinger til Anja!

Til alle jer derude som enten står for at skulle sende jeres hest til tilridning, eller i ikke selv kan komme videre i jeres tilridning eller træningen af jeres hest skal jeg blot her give den varmeste anbefaling til Anja. For lidt over et år siden købte jeg Freja som 3-årig, af en hesteavler. Hun var ikke specielt vant til at omgås os mennesker. Hun var ikke sky, men meget tilbageholden. Jeg begyndte træningen af hende. Jeg fik lært hende alt det elementære longering (skridt, trav, galop). Jeg fik lært hende, hvordan hun skulle forholde sig på en stald gang. I løbet af denne perioden fik jeg også gjort hende næsten sadelvant, og hun lærte at jeg steg op på hende på staldgangen.

I sommeren sidste år var jeg nået så langt, at jeg skulle op på hende for første gang uden for. Dette gik rent galt. Det blæste voldsomt, og det var noget nyt for Freja, at jeg lige pludselig skulle op uden for. Når, men jeg blev kastet af, og slog skulderen voldsomt. Derefter de næste 9-10 gange gik det faktisk OK – men allerede der havde jeg oparbejdet en ”angst” for, at hun skulle kaste mig af igen. Dette gjorde hun så selvfølgelig også. Opgaven med tilridningen og træningen af Freja var blevet for stor for mig.

Her er det så at Anja træder til. Da jeg kontaktede Anja i februar 2003 var hun med det sammen klar over hvad det drejede sig om. Vi mødtes på Stenagergård, og kemien var der heldigvis med det sammen. Hun viste mig rundt i stalden, og viste mig de heste hun havde redet til. Det var en helt speciel oplevelse, at se hende omgås hestene. Anja udviste en hel fantastisk ro. Og jeg kunne se, at den påvirkning hun havde på hestene var helt ubeskrivelig positiv. Deres hoveder søgte ud af boksene for, at komme i kontakt med hende. Hele Anjas bevidste og ubevidste kropsholdning samt hendes kommunikation med hestene fik dem til at fatte tillid. Jeg kunne se, at Anja ”brændte” for heste. Det var noget helt specielt, at opleve og jeg vidste med mig selv, at var der en der skulle hjælpe mig med Freja,…ja så kunne det kun være Anja.

Freja kom til Anja den 14.03.2003. Med det samme at Freja kom ud af traileren tog Anja over. Hun viste Freja til rette i hendes boks. For mig en helt speciel oplevelse, da jeg nok var noget nær den eneste der havde været så tæt på hende. Men den ro Anja havde smittede simpelthen af på Freja, og gjorde hende rolig. Selve tilridningen havde vi aftalt nok ville komme til at tage 2-3 måneder alt afhængigt af hvordan Freja ville reagere. (2-3 måneder idet jeg selv havde trænet Freja hjemmefra, longering, sadelvant etc.) Da Freja før var blevet forskrækket, da hun havde kastet mig af, skulle hendes tillid til det at have rytter på, som det første genopbygges. Dette gik med Anjas indsats særdeles positivt. Her skinnede Anjas ro og entusiasme igen helt igennem.

Anja trænede Freja i det tempo Freja havde brug for. En gang om ugen var jeg med til at overvære træningen af Freja, men uden at blande mig.. dette så Freja ikke blev forvirret. For hver uge der gik kunne jeg se, at Freja mere end trives, og at hun langsomt men sikkert tog form. (Her skal lige indskydes at Anja ikke blot tilred hende, men at hun også ændrede hende kost således at hendes pels, hove og statur ændrede sig til det markante positive.) Anja fik på 2 ½ måned trænet Freja til, at jeg kunne komme op på hende. Hun kunne skridte, trave og galoperer. Hun var gjort ”styrbar” og var stærkt i gang med at lære schenkel påvirkning.

Et stort øjeblik var da jeg selv skulle op og ride på hende. Med Anjas hjælp og psyke fik jeg overvundet min ”angst” for, at Freja skulle kaste mig af. Selvfølgelig var jeg totalt anspændt, da jeg sad oppe på hende, men med Anjas rolige men bestemte stemme fik hun mig til at slappe af, og bare nyde det at sidde på ryggen af Freja. Fredag morgen den 20.06.2003 kom Freja hjem. Anja kørte hende selv hjem, og sørgede for at hun blev afleveret ordentligt. Efter at vi havde spist morgenmad, og Freja havde sundet sig over turen tog vi hende ud på banen for at træne hende. Dette var for mig det største, det som jeg så længe havde ventet på. Jeg skulle endelig ride Freja, og så hjemme hos mig selv. Med Anjas hjælp og fantastiske støtte kom jeg igen op, og det gik bare over alt forventning.

Anja drog afsted og vi var ”alene”! Som dagene gik blev jeg igen nervøs og havde svært ved at komme op på Freja. Men min søde kæreste havde luret Anja og hendes taktik af, og støttede mig 100%. Så med hjælpen fra ham, og med Anjas rolige ord i min erindring, begyndte jeg stille og roligt, at kunne ride på Freja. Nu én måned efter at Freja er kommet hjem fra tilridningen er alt bare som det skal være. Freja er meget rolig og meget lærevillig. Hun er med Anjas hjælp blevet en helt igennem rolig og mild hest. Hun er ikke mere ”bange” for det, at møde andre end mig og min familie. Men ligger gerne hoved til en ordentlig nusse tur fra andre også. Jeg vil også sende en speciel tak til Anjas mand Karl som også altid hjælper til. Han er en kæmpe støtte til Anja, og som jeg ser det uundværlig i hjælpen med tilridningen. Han har også et helt specielt tag på hestene, og de bliver meget rolige i hans nærvær. Han er specielt god til at lære hestene, at det er vældigt rart at blive nusset.

Til Anja: Først vil jeg gerne sige dig en kæmpe tak for dit arbejde med tilridningen af Freja. Jeg har nu haft Freja hjemme en måneds tid og alt er bare gået over forventning. Du har virkelig gjort et godt stykke arbejde. Du har ikke blot fået en super god hest ud af hende, men du har sandelig også hjulpet mig med ikke at være bange for at hun skal smide mig af.

Hilsen Henriette Tureby/Herfølge

Ovenstående er indsendt via min gæstebog, men flyttet hertil for at gøre det mere læsevenligt (Anja)